Vizsön

Posted on Posted in gondolkodom

Már hetek óta érik bennem a gondolat, hogy kontaktlencsét kellene csináltatnom, itt a nyár, jó lenne normális napszemüveget hordani, retinakiégés ellen. Hamar kiderült, hogy sajnos egy ideig nem lehet lencsém, ezért arra gondoltam, csináltatok fényre sötétedős lencsével szemüveget. Megnéztem “működés” közben is, tényleg hatásos.

Elsétáltam ma a McSzemüvegbe, ahol 1 óra alatt megcsinálják az egészet, vizsgálattal együtt. A mostani is ott készült, nekem soha semmi gondom nem volt velük, a javítást is rendben végezték. Először csak puhatolóztam. Árak… ééééés akkor ….

A 2 lencse, ami vékonyított műanyagból van, monitorszűrővel és karcmentesítéssel 48 rugó. Itt estem le a padlóra. Azt vágtam, hogy normális keretet 25-30 alatt nem kapsz (azért az sztk keret szintből már asszem kinőttem), de hogyha olyan lencsét akarsz, amit esetleg viselni is lehet napi 10 órát, akkor egy kisebb vagyont kell otthagynod. Elgondolkoztam…

Szerencsés vagyok, mert megengedhetem magamnak, hogy kiadjak 70-80ezer forintot egy szemüvegre. De mit tehet az olyan ember, aki nálam sokkal kevesebbet keres? Lehet venni sztk keretet, lehet csináltatni üveg lencsét (jelzem, még abból is 10000 egy pár), amitől aztán leszakad az orra, pillanatok alatt összekarcolódik, stb, stb. Mindezt úgy, hogy a látásnak nem kellene luxusnak lenni. Vagy csak én tévedek?

Mielőtt még valaki megkérdezné, miért nem megyek kisebb optikai üzletbe, mert ott olcsóbb. Nos. Körbenéztem ilyen üzletekben is. Semmivel nem olcsóbb. A visionban legalább van keretválaszték, és még csak 1-2 hetet sem kell várni a kész szemüvegre. Botrányos ….

Dühöngés off.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..