Ha én hal lehetnék

Posted on Posted in gondolkodom
Amikor tegnap felhívott, hogy lesz mára egy meglepije, fogalmam sem volt, mit talált már ki megint. Délután színházba mentünk, sikerült jegyet szereznem a Rudolf második szereposztására is, kiváncsi voltam, milyen Dolhai a címszerepben. Reggel rácsörögtem, hogy mikor-hol találkozzunk, és akkor mondta, hosszú napra számítsak, mert Ő meg az esti előadásra kapott jegyet, szóval megnézzük az eredeti felálással is a darabot. Igen, Ő már csak ilyen idióta. Tökéletes páros lennénk:)
 
Az előadások között elmentünk kajálni, gyors ebsétáltatás, újra Rudolf, aztán agy levegőztetése. Először (és valszeg utóljára) vittem ki a visegrádi titkos helyemre. Megmutattam Neki a keresztet. Ott álltunk a borzalmasan giccses valami előtt, és éreztem, vár valamire. Ránéztem, de nem mondtam semmit. Megfogtam a kezét, visszakisértem a kocsihoz, hazavittem, szavak nélkül köszöntünk el egymástól, de abban a csókban benne volt minden. Minden, amit átéltünk együtt.
 
Most úgy érzem, megint elcsesztem. Fáradt vagyok, fáj a hátam a sok üléstől. Nézem a halaim, látszólagos boldogságban úszkálnak az akváriumban, kergetik egymást, játszanak, esznek, van, amelyik már pihen a kavicsokon. A xifó kislány mintha máris hasas lenne, úgy látszik, egymásra találtak a fiúval. Szép pár.
 
A halak állítólag igen csökkent értelmi képességgel vannak megáldva. Azt sem fogják fel, hogy fogságban élnek, és csak egy kicsiny mikrokozmoszban élnek, négy üvegfal között.
 
Én látom a saját falaim, és sajnos föl is fogom, hogy fogságban tartnak. Bazi nagy kövek kellenének, hogy össze tudjam törni. Lehet, inkább szeretnék hal lenni.
 
Ugye etetsz és vigyázol majd rám az akváriumodban?

5 thoughts on “Ha én hal lehetnék

  1. honnan tudod, hogy nem tudják, hogy fogságban élnek? 🙂
    egyébként, ha hal lennél, imádkozhatnál azért, hogy ne olyan helyre kerülj, mint az én aranyhalam. 😀

  2. Tekilának, a teknősnek nálunk jó helye van. Néha ugyan rémülten néz, amikor a zsebbombázó kikapja a sziklájáról, de ez csak rövid időszak az életében. 🙂

  3. Neff : nem tudom biztosan, de a multkor láttam egy műsort a discoveryn, erről volt szó, és neeeem, véletlenül sem szeretnék Nálad aranyhal lenni 🙂 Ja igen, a hörik, ha kellenek, most már elvihetők!
    Viv : Tekila jó fej 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..