Holnap péntek

Posted on Posted in gondolkodom
Kvázi normális időben hazakerültem, fáradt voltam, beledőltem az ágyamba (ami jelenleg még mindig a padló a nappaliban), elaludtam. Álmodtam is. Reggel ébresztőórára keltem, frissnek éreztem magam, kipihentnek. Halál unalmas, nem?
 
Egy alvászavarosnak ez a megváltás. Az abszolút pozitív napkezdet.
 
Gasztro : tegnap beszélgettem egy ismerőssel, és előkerült a tócsni-lapcsánka-macok-halula kérdéskör. Nálatok hogy hívják eme nemes eledelt? Hogy eszitek, tejföllel, frissen-melegen, dermedten másnap? Van olyan dolog, amit Te vagy a családod másképpen hív, mint a nagy átlag?

16 thoughts on “Holnap péntek

  1. a kelkáposztafőzeléket kockáravágott husival egybefőzve, jó borsosan, nálunk plutykának hívják!
    szégyen ide, szégyen oda, nem tudom, h mi az a tócsni és társai. segítenél?

  2. basszus, gondolkodok, hogy hogy hívják, egyik se a felsoroltból. Zalai vagyok. Szoktuk sütni serpenyőben is, de úgy is, hogy tepsibe öntjük, ées egybe sül meg, utánna kockázzuk. Anyukám így szereti a legjobban, mert az alja tiszta ropogós lesz. Magába is szeretjük, tejföllel is, hidegen is, melegen is.

  3. nálunk tócsi. n nélkül 🙂
    de van egy pampuska nevezetű zabálmányunk, ami a panírozás után megmaradt anyagok ( tojás, liszt, morzsa ) keverékéből készül, olajban kisütve. imádom!

  4. tééélleg!! a pampuskáról jut eszembe (ami nálunk a farsangi fánk neve), hogy a kis talléroknak, amiket a rántott hús készítésekor kimaradó panírból készítünk, pacsni a neve… nálunk Szolnok fele.. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..