Natural Born Killers

Posted on Posted in gondolkodom
Kétoldali munkaundorom van, a francnak sincs kedve ilyen szép időben melózni, olvasgatással töltöttem a délelőtt nagy részét. Kattintgattam erre-arra, így jutottam el erre az oldalra. Igen, ez egy sorozatgyilkosokról szóló gyüjtemény. Félelmetes, megdöbbentő. Lassan 2 órája olvasgatom a leírásokat, az idézeteket. Szinte mind kivételesen értelmes és okos ember, igazi indíték nélkül. Nem is tudom, miért “ajánlom” Nektek, de talán van még más is, akit ez érdekelhet.
 
PS: nem, egyenlőre nincsennek sorozatgyilkosi ambícióim.

3 thoughts on “Natural Born Killers

  1. nem értek a sorozatgyilkosokhoz, de a Báthory Erzsébetről szóló rész egy kalap fos. azokat a szövegeket használja, amikről már régóta bizonyos, hogy csak azért gyárttatták őket, hogy halálra ítélhessék vagy legalábbis eltávolíthassák BE-t az erdélyi udvar közeléből.
    ha a többi forrás is ennyire hiteles, akkor nem érdemes vele foglalkoznod. (bocs)

  2. lippije, egyelőre még tagadod? 🙂

    drc, igazságtartalomtól függetlenül lehet szórakoztató… már akit szórakoztat az ilyesmi. kb, mint a történelem

  3. Az oldal azt gondolom alapvetően “szórakoztató – tájékoztató” jelleggel készült; nem pedig a valós-vélt bizonyítékok bemutatásával, gyilkosok lelkének elemzésével. (Számos ilyen témájú, angol nyelvű oldal található a neten. Annak új ez, aki nem olvasta azok egyikét; vagy a szakkönyvszerű valamiket.)
    Báthory Erzsébet ügye már csak ilyen; a kriminológusok (és a sorozatgyilkosság téma rajongói) azért szokták példának felhozni, mert egyrészt csak a bizonyítékokat ismerik; azt már nem, hogy ebből mennyit és miért gyártottak. Nem történész szemével nézik a dolgot, mivel nem feltétlenül értik, ismerik az akkori “helyzetet”. Másrészt érdekes példa (ha igaz, ha nem); mivel a sorozatgyilkosok között elvétve akad nőnemű; ha van is, az esetek többségében férfi mellett társtettesként.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..