Zene nélkül mit ….

Posted on Posted in gondolkodom
Péntek este Szentendrén voltunk, és megnéztük Váczi Eszert, és az Ő kis acidjazz zenekarát, a Szörpöt. Pici szinpad, mégis baromi jól szóltak, a zenészek mind atomprofik, jól odarakott szaxi, a pozanos srác is tolta rendesen, ügyesen elhelyezett gitárszólók, szóval minden (najó, majdnem minden … Eszti vagy formán kívül volt, vagy a torkával volt egy kis gond, tud Ő ettől sokkal jobbat is) ott volt ahhoz, hogy egy korrekt koncertet hallgassunk meg.
 
… és igen, itt kijött egy újabb problémám. Túlságosan is hozzászoktam, hogy koncerteket – filmeket egyedül nézzek meg (vagy legalábbis elsőre mindenképpen) és bizony csúnyán belemerültem a zene élvezetébe. Igen, azt figyeltem, hogyan jön ki egy ritmusképletből a dobos srác, a perkás hogyan üti ki a 16-ot, a gitáros miként építi fel a szólót  a 6 hangos akkordlépkedésből, és fejben már fogtam a riffeket, ütöttem a tamot, nem tudtam odafigyelni a partneremre.
 
Megszoktam, nincs mese.
 
Te szeretsz egyedül moziba-színházba-koncertre menni?
 
Ja igen, és aki szeretne egy kis fincsi acidjazz cuccot, annak melegen ajánlom az Eric Legnini Trio-t, most kaptam meg a Big Boogaloo című albumukat, fincsi kis muzsikák vannak rajta. Ízelítőnek egy szám, rögtön a lemez elejéről :
 

 

7 thoughts on “Zene nélkül mit ….

  1. Többnyire egyedül járok, talán mert a film/előadás élvezete elsődleges. Ha a partnerremmel szeretnék foglalkozni, inkább egy szórakozóhelyre viszem el. És bármennyire szeretem, ha az előadást fikázza, pokolba kívánom, mert tönkreteszi a pillanatot.

  2. Szia,
    Nálad láttam asszem egy klippet, talán Agnes Vanilla volt, egy terhes nő volt benne és egy szendvicsét szomorúan majszoló pali… Erre emlékszem csak… 🙁 Nagyon kéne ez a szám, meg tudnád írni, mi volt ez? Köszi!!! Ja és még sosem voltam egyedül koncerten / színházban… 🙂

  3. Nekem tök mindegy, egyedül vagy párosan. Így is, úgy is jól érzem magam. 🙂

    Szerintem egy kézfogással, egy simogatással lehet éreztetni, nem felejtkeztünk el a párunkról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.