Az élsportoló

Posted on Posted in gondolkodom
Legyél élsportoló.
 
36 évesen készülj az ötödik Olimpiádra. Imádd a sportot, imádd a hajódat, a vizet, érj el mindent, amit csak el lehet érni a kenuban. Légy mindig szerény, csendes, igazi példakép. Aztán egy edzésen, egy 500 méteres résztáv után borulj a kisérőhajóra.
 
Vagy inkább legyél futbalista. Focizz magyar szinten kiemelkedően Győrben, és kapj szerződést 21 évesen Portugáliába, ahol is szerepelj több nagyszerű együttesben. Legyél közönségkedvenc a nagyhírű Benficánál, aztán jön egy idegenbeli meccs a Guimaraes ellen.
 
Esetleg szintén focistaként, a karriered vége felé szerződj el Ciprusra, hogy még egy kis ideig jól keress, és biztonságot teremts a családodnak. Ott a fiatal feleség és a kisgyerekeid. Játsz egy meccsen, ahol ugyan beszerzel egy sérülést, de végül is nem annyira komoly, gyógyítható. Feltéve, ha az orvosok nem nézik el a gyógyszered.
 
De lehetsz úszó is. Megnyerhetsz mindent annak ellenére, hogy 14 évesen azt mondják Rád, hogy teljesen tehetségtelen vagy, hihetetlen akaraterővel 15 évesen már az EB-n remekelsz. Jönnek a címek, EB, VB, Olimpia, bármilyen verseny is volt, ha női mellúszás, már lehetett készíteni a pezsgőt az ünnepléshez. Aztán gondolva a jövődre menj el Amerikába tanulni, persze ott is folytatva az úszást. Viseld el a kritikákat, aztán bizonyíts nekik fantasztikus eredményekkel. Aztán csak egyszer adj egy kicsit kevesebb vizeletet a doppingellenőrnek, aki életében még a 7-es busz után sem futott 10 méternél többet, hogy az eldönthesse, sportolhatsz e tovább.
 
Végül is, lehetsz kézilabdás is. Fiatalon, nagyon fiatalon bekerülhetsz a felnőttek közé, hatalmas tehetségnek tartanak majd, válogatottság, pazar szerződés, egy teljes életút állhat előtted. Csak arra vigyázz, hogy egy bemutató meccsen egy kedves sporttársad véletlenül meg ne csússzon, és ne tapossa szét úgy a térded, hogy azzal 40 éves korodra közel sem biztos, hogy járni tudsz majd.
 
…. de tudod mit? Legyél élsportóló! Ha az vagy, tudod miért írom, ha nem, akkor csak amatőr szinten, de próbáld ki. Semmi sem adhat olyan és annyi örömet, mint a sport.
 
Nyugodj Békében Kolonics “Koló” György! Nekünk mindig is példaértékű lesz a pályafutásod!
 

One thought on “Az élsportoló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..