Hétvége

Posted on Posted in gondolkodom
 
A hétvégén megint a nyakunkba vettük az ország keleti részét. Egy nagyon régi mulasztásomat is pótoltam, eljutottunk Borsodnádasdra, ahol anyai nagyapám nyugszik, és bizony jópár éve nem jártam Nála.
 
Furcsa dolog ez a nagyapa –  kérdés. Mindig áhitattal figyeltem, amikor mások arról meséltek, milyen is volt a nagypapi történeteit hallgatni a háborúról, a régi időkről. Én egyik nagyapámat sem ismertem. Mindig is vágytam rá, hogy legyen egy idősebb ember, aki jó útra terel, ha eltévedek, aki megdicsér, ha valamit jól csinálok, aki büszke arra, amit elértem az életben.
 
Bennem is felmerült az, ami Csigásban. Talán idén éreztem azt először, hogy nem “nyűg” a Mindenszentek, nem csak kínlódás ez a temetőbe járás. Most már tuti, hogy öregszem.
 
Nem egészen idevág, de kicsit mégis. Jó 700 kilométert sikerült vezetni, közte egy jó százast a Bükkben, durva szerpentineken, éjszaka. Gyönyörű volt, és rémisztő is egyben, főleg azokon a területeken, ahol az előző éjszakai vihar tombolt. Az autópálya viszont maga volt a horror. Nem egészen értem, miért is jó az az embereknek, hogy a leállósávban rohanva próbálják megelőzni a dugót. Ja és persze a nagyrésze úgy, hogy kirakja a vészvillogót. Normális országokban ilyenért akkora bírságot kap, hogy egy életre meggondolja magát, itt meg semmi – rendőréknek itt kellene aratni, nem a városban szarozni, és megbüntetni azért, mert 50es táblánál késő este merek menni 57-el…. Ilyenkor mindig elhatározom, hogy veszek 20000 forintért egy trabit, teszek rá gallytörő rácsokat, aztán kimegyek a forgalomba ….
 

2 thoughts on “Hétvége

  1. “Ilyenkor mindig elhatározom, hogy veszek 20000 forintért egy trabit, teszek rá gallytörő rácsokat, aztán kimegyek a forgalomba …”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.