Made in Hungária

Posted on Posted in Egyéb
 
A fiú az utcáról rock and roll sztár lesz …. na nem kicsi Johnny, aki a mocsokban rohad rég. Ez a srác innen való közülünk, nem is messze, Angyalföldről.
 
Fenyő Mikit lehet szeretni, lehet utálni, de azt mindenképpen el kell ismerni, hogy amit tett, azt talán kevesen merték volna meglépni akkor, amikor elindult, a 60-as évek végén. Behozott ide valami olyan zenét, amit addig nem túlzottan lehetett hallani itthon – megjött Amerika hangja, és elszabadult a parkba` 🙂
 
Made in Hungária. Egy musical, ami (persze szépen kiszinezve) bemutatja az akkori időket, Fenyő Miki kezdeti lépéseit, ahogy a rákenról betört kis hazánkba. Láttam színházban is, és most itt van a film.
 
Kicsit “féltem”, mielőtt nekivágtunk. Egyrészt a rendező eddigi próbálkozásai nem voltak valami fényesek, másrészt magyar musicalfilm még nem sok készült (ami meg készült, azt meg minek ….). Mellette szólt, hogy a téma nagyon hálás, ezeket a zenéket szerintem mindenki ismeri, Fenyőről is hallott, szóval….
 
… szóval ez egy baromi jó kis mozi lett. Tele fiatal, nagyon tehetséges szinésszel, még Fenyő Iván is elfogadható benne, bár, ezzel a pasival én nem nagyon tudok megbékélni. Szabó Kimmel viszont fantasztikus. Már az első képkockákon el tudom hinni Neki, hogy egy igazi jampi, pedig csak kiszáll a gépből, és körbenéz a reptéren. Ebből a srácból még nagy szinész lesz, akárki meglássa 🙂 Szente Vajk szintén ott van, a lányok pörgetik a szoknyát, megy a tánc, a pia, elviszes öngyújtó. Szemben meg a pártfunkcionárius. Scherer Péter ritka jól hozza a tenyérbemászó figurát. Kapunk egy kis ízelítőt az akkori korból is, éljen a három T korszaka!
 
Kis magyar Grease. Utalások az ááámerikai klasszikusra (pl. az autóverseny szerű üldözéses jelenet frenetikus), de mégis magyar, és szórakoztat, és kikapcsol. Táncos lábúaknak nem ajánlott, mert tuti nem tudják megállni, hogy fel ne ugorjanak a székből. Végre, végre, végre. Készülnek magyar KÖZÖNSÉGFILMEK. Ez kell. Trapézgatyát fel, pörögjön a pöttyös szoknya, a lakkcipő, gépolaj a hajba, és Amerika hangja elszabaul a parkba`!
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..