Erre van szükségetek?

Posted on Posted in gondolkodom

2010. január 26, fideszes sajtótájékoztató, tartja Szijjártó Péter:

“A Fidesz határozottan arra szólítja fel a kormányt, hogy fogadja el az ingatlanadóval kapcsolatos alkotmánybírósági döntést, törődjön bele a vereségbe, és ne kezdjen trükközni. A taláros testület keddi döntése azt mutatja, hogy a kormány elbukott, a magyar emberek pedig győzelmet arattak, nem Magyarországgal, nem az emberekkel van probléma, hanem a kormánnyal – közölte Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője.”

2010. október 26, Lázár János frakcióvezető:

“A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság (Ab) hatásköréből. A 98 százalékos különadóról szóló törvényt, amelyet az Alkotmánybíróság kedden megsemmisített, változatlan tartalommal javasolja újra elfogadni a parlamentnek.”

Változnak az idők? Kedves kétharmad… erre volt szükségetek?

Számolok magamban… A kormánynak két “fékje” van, ami megállíthatja, ha nagy baromságot akarnak csináni. Első : Köztársasági Elnök. Ki is az most? Mit is nyilatkozott? Második: Alkotmánybíróság.

Esetleg ki szólhat még fel érdemben… ezaz, a média. Várjunk csak, ki irányítja az új médiahatóságot?

Mert ugye nálunk demokrácia van. Mindenben dönthet a nép, az Istenadta. Például arról is, hogy több, mint egy évig a kormány azt csináljon a nyugdíjbefizetésemmel, amit akar. Az az én pénzem. Én kerestem meg. Én dolgoztam érte. El akartam tenni, öreg koromra, a gyermekeimnek. Most megmondták, hogy nem értek hozzá, majd ők megmondják, hova tegyem a pénzt. Pontosabban inkább ők most elvennék, és használnák. Majd visszakapom, igérik, kisdobos becsszóra. Ja, hogy nem igérik? Mármint hogy eddig szó sem volt róla, hogy PONTOSAN hova kerül az a pénz, és mit csinálnak vele?

Elsöprik az Alkotmánybíróságot? Na és, akkor mi van? Semmi, max. lenne pl. ingatlanadó, adózni kéne a családi pótlékból, stb, stb. Ezeket mind az AB töröltette el.

Még egyszer megkérdem: kedves kétharmad, tényleg erre volt szükségetek?

3 thoughts on “Erre van szükségetek?

  1. Szamomra az a legremisztobb, hogy az embereknek nem tunik fel, mi folyik, annyira elvakultak.Ha ezt a szocik jatszanak el, mar reg veres polgarhaboru lenne. Egy remenyem marad, annyira hulyek lesznek a negy ev soran, hogy egyszer majd betelik a sok toknek, es nem fogjak ezt az elmebeteg fazont es kormanyat ujra megszavazni.Talan!

  2. Nekünk erre azt mondta a szomszédunk, hogy most a Haza érdekei a fontosabbak, ezért ő nem bánja ezt. Na ja, csak a szomszéd épp most nyugdíjas.
    Olyanok, mint az erős vallási fanatizmusban szenvedők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..