Hétvégi autós

Posted on Posted in gondolkodom

Mióta budai lettem, a Mazda sokat pihen. Ennek több oka is van.

Először is számoltam. A melóhelyemre oda-vissza uszkve 30 km lenne az út, naponta. Az ugye egy héten 150. A Mazda télen gond nélkül városi araszolással benyeli a 10 litert, vagyis 15 liter üzemanyag csorogna le a torkán. Ez 400 forinttal számolva heti 6000 forint, és akkor még nem parkoltam. Mivel a munkahely fizetős zóna, legközelebb free place a Komjádinál van, az meg még mindig 2 villamosmegálló, és nagyon sansz sincs ott üres helyre. Fizetős parkoló meg a legolcsóbb a környéken 280 forintért van, óránként. Rohadtul sokba lenne.

Másodsorban az idő. Reggel, a szentendrein bearaszolni a Jászaihoz, nos, aki már járt arra tudhatja, nem egy leányálom. Jó esetben is legalább 40 perc, vagy inkább több. Ezzel szemben a BKV : a HÉV megálló 3 percre van a lakástól, 7-8 percenként jár. Leszállok a Margit hídnál, 25 perc utazás után, onnan 2 megálló át a hídon (majd nyáron, ha szép idő lesz, lehet sétálni), onnan még 3 perc séta, és bent vagyok az irodában. Max. 40 perc, a lakásajtótól a munkahelyemig. Este ugyanez, semmivel sem kell többet várni. Több zenét hallgatok, hazafelé olvasok, és ami a legjobb az egészben : mire a lakásba érek, teljesen lepörög az agyamról a munka, és nem viszek haza semmit a benti dolgokból.

Sosem gondoltam volna, hogy én, aki még a klotyóra is autóval járt, egyszer azt fogom mondani, hogy nem is rossz dolog ez a BKV. Az autó meg megmarad hétvégére. (és még csak pénzt sem kaptam Vitézy Dávidkától ezért az írásért)

4 thoughts on “Hétvégi autós

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..