Klubrádió

Posted on Posted in gondolkodom

Kevesen vádolhatnak meg azzal, hogy stabil 2/3-os szavazó lennék, mégsem ez az, amiért most a Klubrádióról szeretnék írni pár sort. Néhány napja lett 10 éves a rádióadó, én akkor ismerkedtem meg vele, amikor a fővárosba kerültem. 3 olyan műsor volt, ami “rászoktatott” a hallgatására, kár, hogy ezekből ma már csak egy él.

Nem nehéz kitalálni, mi volt az első, ami miatt képes voltam tovább autókázni haza a munkából, csak hogy a rádióban hallgassam. Igen, ez a Büntető mozidélután, Galambbal. Jómagam is készítettem filmes rádióműsort, de az, ahogy ezt a trailerek magyar-hangja csinálta, elsőrangú volt. Fanyar humor, éles kritikai hang, aki azért bőven tudott dicsérni, a stílusa és ízlésvilága nagyon közel áll hozzám, a válogatott zenékről meg még nem is beszéltünk. Hiányzik ma egy ilyen műsor, szinte sehol nem kaphatsz ilyet, egyetlen rádióban sem.

A másik nagy kedvencem az Addig jó, míg Kádár él. Pálinkás Szűcs Róbert feldobott egy témát, a hallgatók betelefonáltak, alapszabály, hogy nincs aktuálpolitika, és lehetőleg a témától se térjen el a beszélgetőpartner. Ma fut egy hasonló műsor, Cukormáz címmel, viszont már csak 1 óra a műsoridő, ezért, ha beesik egy kevésbé érdekes telefonáló, lőttek is a műsornak. Két órában sokkal tartalmasabb volt, kár érte.

A harmadik, ami ma is megy, igaz, állandó ismétlésekkel, az Aczélsodrony. Aczél Endre, az Ő sajátos stílusában, tényszerűen mutat be egy egy évet a 60-as évektől indulva a rendszerváltásig. Belpolitika, külpolitika, művészet, az adott kor zenéivel, és Aczél fantasztikus fordításaival, imádom, ahogy minden angol szám címét elmondja magyarul is, nem is beszélve a zárójel használatáról 🙂 A sportadások az anekdotákkal meg igazi unikum egy olyan sportbolondnak, mint én.

Persze azóta már más műsorokat is szívesen hallgatok, mondhatni, a kedvenc adóm lett, relatíve fiatal korom ellenére. Remélem, megmarad még jó sokáig, és addig is boldog születésnapot így utólag is, Klubrádió!

One thought on “Klubrádió

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..