A kormányszóvivő halála

Posted on Posted in gondolkodom

Van az a klasszikus jelenet a Macskafogóban, amikor Lusta Dick őrmester a vámpírok fogságába kerül, és ugye szívás előtt még egy utolsót fújni szeretne, mire a fővezér kifejti, hogy “Pedro amigo mio, ma is konzervvért iszunk, kár lenne ezért a tehetséges gyerekért” – nos, így vagyok én is Giró-Szász Andrással.

Múlt héten a szokásos esti horror volt műsoron (“belenéztünk Kálmán Olgába”), ahol is a kormányszóvivőt próbálta meginterjúvolni a riporternő. Korábban több műsorban láttam Giró-Szászt, olvastam több elemzését, publikációját, és szakmailag mindig nagyon rendben volt, kifejezetten örültem, hogy egy tőlem ellenkező politikai nézeteket valló profitól is észérveket kapok, amiket ha kell, el is tudtam fogadni. Logikusan felépített, érthető anyagok voltak ezek, mentesek midenféle elvakultságtól, vagy túlzott meggyőzni akarástól – olyan, amilyennek egy politikai elemző írásnak lennie kell.

Ezzel szemben az utóbbi időben nagy csalódás a kormányszóvivői munkája. Mintha lenne az a pénz, amiért ….. Szokatlan, és számomra elfogadhatatlan, hogy egy ilyen tehetséges ember Szíjjártó “papagáj” Péter szintjére süllyedjen, és ne tudjon értelmesen válaszolni, mindenre csak ugyanazt a sablont ismételgesse. Látszott, hogy a végén már komolyan felhúzta magát, és ritkán tudott a műsorvezető szemébe nézni, illetve feltűnt, hogy gyakorlatilag minden mondatát “már elnézést” vagy a “bocsánat, de” szavakkal kezdte. Most akkor vagy kemény kormányszóvivők vagyunk, vagy folyamatosan elnézést kérünk, a szememben a kettő nem fér össze. Mindenesetre én éreztem magam kényelmetlenül a helyében.

Pedro amigo mio, kár volt ezért a tehetséges gyerekért!

2 thoughts on “A kormányszóvivő halála

  1. miért lenne kár érte? Senki nem kényszerítette pisztollyal a hátában, hogy ebben a nyelvhelyezési versenyben részt vegyen.Van annyi pénz, amiért beáll ebbe a sorba

    1. azért kár, mert egyre kevesebb lesz az olyan figura a jobb oldalon, akivel esetlegesen egy baloldali is azonosulni tud valamilyen szinten.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..